Haradinaj zatražio da mu ustavni sud  protumači ostavku koju je podneo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2019, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj zatražio da mu ustavni sud protumači ostavku koju je podneo

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj saopštio je da je danas od Ustavnog suda zatražio tumačenje ostavke koju je podneo 19. jula i budućeg funkcionisanja vlade do, kako navodi, održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je svrha njegovog zahteva Sudu da dobije pojašnjenje pravne situacije nastale u novim okolnostima.

Smatra da je to njegova odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako bi, kako kaže, do narednih izbora vlada funkcionisala u okviru ustavnog i pravnog okvira.

Haradinaj je rekao da se nada hitnoj reakciji Ustavnog suda i dodao da će poštovati njegovu odluku bilo kakva da bude.

Istovremeno, on je pozvao predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, parlament i političke stranke da preduzmu sve aktivnosti potrebe za održavanje vanrednih parlamentarnih izvora.

Haradinaj je podneo ostavku pošto je pozvan da se pojavi u Hagu pred Specijalnim sudom za ratne zločine 1998-2000. bivše OVK, čiji je bio jedan od komandanata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj od Ustavnog suda zatražio tumačenje njegove ostavke

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2019

PRIŠTINA - Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj saopštio je da je danas od Ustavnog suda zatražio tumačenje ostavke koju je podnio 19. jula i budućeg funkcionisanja vlade do, kako navodi, održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Haradinaj pozvao na konsultacije Veseljija i Ljimaja, čeka i tumačenje suda VIDEO

Izvor: B92, 29.Jul.2019

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj čeka tumačenje ustavnog suda o statusu vlade nakon ostavke koju je podneo...On je za utorak pozvao lidere stranaka vladajuće PAN koalicije na, kako kaže, konsutacije...Na pitanje o čemu će razgovarati, ironično je odgovorio da će tema biti “globalno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.