Fejsbuk želi da PONOVO BUDE ZANIMLJIV: Nova opcija oduševiće mnoge! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk želi da PONOVO BUDE ZANIMLJIV: Nova opcija oduševiće mnoge! (VIDEO)

Zanimljiv novitet!

Šta ako možete da zavirite iza svojih fotografija, kao da te ste malo pomerili glavu, kako biste videli šta se krije s druge strane? Upravo se to dešava sa najnovijim Fejsbuk dodatkom - 3D fotografijamakoje je kompanija testirala ovog četvrtka. Nova opcija najavljena je još u maju, sa ciljem da se korisnicima da dubina i njihove se fotografije učine verodostojnijim.

Kako se to postiže? Izaberite novu opciju 3D slike u objavi statusa.  >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Označite portret režim slike. I korisnici ispred desktopa ili mobilnog, kao i oni koji imaju VR uređaje koji podržavaju prikaz slike kroz virtuelnu stvarnost. Trenutno svi mogu da vide 3D fotke, a u narednim nedeljama svi će moći i da ih prave.

Hey, have you seen the new Facebook 3D photo feature? pic.twitter.com/IPsS5k7Hqg

— Quuu (@quuu_co) October 11, 2018

Fejsbuk konstanto traži načine da održi svoj "njuz fid" interesantnim. Ono što je počelo sa rečima i fotografijama vremenom se proširilo na video i uživo prenos, a sada na 360 stepeni fotografije i 3D fotografije.

SKANDAL: Društvena mreža zloupotrebila IVANINE GOLE SLIKE - sada joj preti gašenje!

Kako 3D fotografije funkcionišu? Da napravite najbolju 3D fotografiju Fejsbuk vam predlaže da onaj koga slikate bude oko metar udaljen i da ima nešto oko sebe i iza sebe. Različite boje učiniće da se slojevi bolje razdvoje, ali providne ili svetlucave stvari, kao što su staklo ili plastika, nisu poželjni.

Facebook’s new 3D photos:

A work-in-progress... pic.twitter.com/fA9NAMQaF0

— Matt Navarra (@MattNavarra) October 11, 2018

Trenutno ova opcija nije dostupna korisnicima android uređaja, ali to će se vrlo brzo promeniti.

Među onima koji već sada testiraju ovu opciju ima oduševljenih, ali i onih koji priznaju da je to, kao i svaka novina, posao koji je tek u svom začetku.

U vremenu kada Fejsbuk postaje malo manje kul, prikazivanje sledeće generacije umetničkih formi može da ovu mrežu vrati na prvo mesto, čak i dok se sve više socijalizacije seli na Instagram.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.