Evropski sud odlučio: Facebook može biti primoran da ukloni govor mržnje

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Okt.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski sud odlučio: Facebook može biti primoran da ukloni govor mržnje

Zakon EU ne sprečava davaoca usluge poput Facebook-a da ukloni identične i, u određenim okolnostima, jednake komentare prethodno proglašene nezakonitim„, navodi se u saopštenju Evropskog suda pravde.

Zakon EU ne sprečava da takva zabrana proizvodi efekte širom sveta, u okviru relevantnog međunarodnog prava koje države >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << članice moraju da uzmu u obzir„, dodaje se.

Facebook je ranije rekao da slučaj ugrožava slobodu govora na mreži, jer pod trenutnom vladajućom strukturom jedna zemlja može da traži da kompanija izbriše materijal i u drugim zemljama.

Izvor: B92
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Fejsbuk može da bude primoran da ukloni uvredljive sadržaje

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2019

Evropski sud pravde ocenio je danas da društvene mreže, kakva je Fejsbuk, mogu biti primorane da uklone ili u celom svetu blokiraju pristup sadržaju koji je sud neke zemlje EU proglasio klevetničkim ili uvredljivim, prenela je agencija AFP...Vrhovni sud Austrije je od Evropskog suda pravde, u Luksemburgu,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.