Emruš Džemajli, pozvan kao svedok suda u Hagu

Izvor: RTS, 25.Jan.2020, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emruš Džemajli, pozvan kao svedok suda u Hagu

Član Pokreta Samoopredeljenje Emruš Džemajlji biće ispitan u tužilaštvu Specijalnog suda u Hagu za procesuiranje zločina pripadnika bivše OVK.
Džemajlji je na svom Fejsbuk nalogu preneo da će biti saslušan u svojstvu svedoka.
"Obaveštavam javnost da sam juče, 24. januara 2020., dobio pismeni poziv od Specijalističkog tužilaštva da idem u Hag, u Holandiju, kao svedok", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napisao je Džemajlji.
On je ponovo optužio poslanike kosovske skupštine koji su glasali za uspostavljanje Specijalnog suda, poručivši da će to biti "crna tačka za generacije".
Specijalni sud poslao je tokom 2019. godine više od 250 poziva pripadnicima bivše OVK, i drugim građanima Kosova.
Neki su pozvani kao osumnjičeni, dok su mnogi pozvani u svojstvu svedoka.
Takođe, neki od komandanata OVK bili su pozvani u sud, uključujući kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i bivšeg predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija.
Specijalni sud za zločine OVK osnovan je 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Hag,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalni sud za zločine OVK pozvao bivšeg poslanika Skupštine Kosova u Hag

Izvor: Danas, 25.Jan.2020

Bivši poslanik Skupštine Kosova Emruš Džemajli objavio je da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva za zločine OVK da svedoči u Hagu, preneo je danas portal Kosovo onlajn.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.