Divna Ljubojević peva Vaskršnju liturgiju, Trkulja pravi Vaskršnji koncert

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2020, 15:38

Divna Ljubojević peva Vaskršnju liturgiju, Trkulja pravi Vaskršnji koncert

Ponoćna Vaskršnja liturgija sa Divnom Ljubojević biće prenošena direktno na prvom programu RTS sa početkom u 23:55, kao i na TV Hram, dok će snimak koncerta Slobodana Trkulje u organizaciji EXIT fondacije i Balkanopolis centra za modernu Tradiciju, uz tehničku podršku Sky Music-a i ETM produkcije, publika širom sveta moći da prati od 15:55 na prvom programu RTS, kao i putem fejsbuk stranice EXIT festivala. 

Divna Ljubojević, koju stručna javnost svrstava u red >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najvećih misionara muzičke pravoslavne kulturne baštine, će svojim pojanjem zaokružiti Vaskršnju Liturgiju koju će patrijarh Irinej od ponoći služiti u Hramu Svetog Save.

Nešto kasnije, nakon jutarnje Liturgije, u 16 sati, na platou ispred jednog od najvećih pravoslavnih hramova na svetu Slobodan Trkulja izvešće koncert pod nazivom "Molitva za svet".

"Pandemija nas je podsetila koliko smo krhki i vratila nas u kuće, ali istovremeno nam je i približila srca koja sada kucaju kao jedno. Porodica je ponovo domaća Crkva, a ljubav prema bližnjem je postala jedina prava mera. Muzika na dan pobede života nad smrću, biće naša podrška svima da izdrže do kraja. Ne dajte se i ovo ćemo pobediti", poručuje Trkulja.

Ideja za ovaj događaj potekla je od osnivača Exita Dušana Kovačevića.

"Drago mi je da možemo da pomognemo da uz dva vrhunska domaća autora, koji su priznati i u svetskim okvirima, ulepšamo najradosniji hrišćanski praznik i pošaljemo lepu sliku Srbije u svet“ izjavio je Kovačević.

Ovaj događaj je zamišljen i kao svojevrsna Vaskršnja molitva za ozdravljenje sveta od trenutne pandemije, ali i drugih pošasti, kao što je zagađenje životne sredine, koje preti da postane najveća opasnost za budućnost čovečanstva kada se pandemija završi.

Divna Ljubojević i Slobodan Trkulja osvojili su publiku širom planete i iza sebe imaju stotine nastupa u zemlji i svetu, od kojih se izdvajaju oni u Rusiji, Severnoj Africi, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Holandiji, Škotskoj, Maleziji, ali i brojnim drugim zemljama.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.