Detalji hapšenja Dijane Hrkalović – saslušanje u Ustaničkoj ulici, pretres u stanu VIDEO

Izvor: B92, 15.Okt.2021, 17:28

Detalji hapšenja Dijane Hrkalović – saslušanje u Ustaničkoj ulici, pretres u stanu VIDEO

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović privedena je danas, a izvršen je i pretres njenog stana.

Kako prenose mediji, njeno zvanično saslušanje počelo je u 20.30.

Hrkalović je sprovedena u pratnji policije u zgradu Specijlanog tužilaštva u Beogradu u Ustaničkoj ulici.

Ona je, kako javljaju mediji, najpre sprovedena u svoj stan gde je odrađen pretres.

"Moja branjenica Dijana Hrkalović pozvana je danas u 15 sati u SUK. Oko 17 sati, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došli smo zajedno u tu službu i nedugo potom ona je uhapšena. U SUK se u tom trenutku nalazio i Dejan Kovačević (bivši načelnik Uprave kriminalističke policije), dok je rešenje o hapšenju uručio policijski službenik I. P. Odatle se Hrkalović uputila u stan gde je izvršen pretres koji je okončan u 19:20", kaže advokat Nenad Tasić.

Hrkalović će sada biti saslušana pred zamenikom tužioca za organizovani kriminal, a kako pojedini mediji prenose razlogje slulčaj ubistva karatiste Vladimira Miloševića, za koje je bio optužen, pa oslobođen Veljko Belivuk.

Privedena je zbog sumnje da je uklanjala dokaze posle ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Natalije.

U pitanju je slučaj ubistva na šinama 2017. godina kada je nastradao karatista Vlastimir Milošević. Glavni osumnjičeni za ubistvo bio je Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, ali je on na kraju oslobođen jer su dokazi nestali.

Tokom gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u jednoj televizijskoj emisiji sredinom jula ove godine prikazan je uznemirijujući snimak ubistva Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Beogradu, 30. januara 2017. godine

Ubijeni Milošević, inače sportista, tačnije karatista, ubijen je jer je sprečio Miljkovića ili Belivuka da zaposednu splavove, naglasio je predsednik tada.

Ubistvo Vlastimira Miloševića odigralo se na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u centru Beograda, 30. januara 2017. godine, za koje je bio osumnjičen, a potom volšebno oslobođen Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, prelomni je momenat u usponu kriminalnog klana čiji članovi sada u zatvoru čekaju optužnicu za niz zločina i monstruoznih ubistava.

Posle ubistva Miloševića i oslobađanja Belivuka došlo je do konačnog zbližavanja Velje Nevolje i kontroverzne Dijane Hrkalović, državne sekretarke u MUP koja je tada bila na vrhuncu moći. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče označio ubistvo na tramvajskim šinama kao trenutak od kojeg je počelo njegovo prisluškivanje.

"Prvi put kada sam izgovorio da ne razumem kako je moguće da se promenio DNK nalaz u vezi sa ubistvom na tramvajskim šinama, kreće moje prisluškivanje", rekao je Vučić.

Uprkos naizgled čvrstim dokazima, Belivuk se izvukao za ubistvo Miloševića spletom pogodnih okolnosti - ako u slučajnosti verujete. Ključne okolnosti bili su jedan policajac, koji je navodno kontaminirao dokaze na mestu zločina, i sudska veštakinja koja je u poslednjem trenutku promenila svoj iskaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Privedena Dijana Hrkalović

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2021

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović privedena je danas, a kako saznaje Nova.rs pretresen je i njen stan. Provladini mediji njeno privođenje dovode u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Beogradu, 2017. godine.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.