Samoubilački napad na šiitsku džamiju u Kandaharu; najmanje 41 osoba poginula VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 15.Okt.2021, 11:32

Samoubilački napad na šiitsku džamiju u Kandaharu; najmanje 41 osoba poginula VIDEO/FOTO

Najmanje 41 osoba poginula je danas tokom molitve u u samoubilačkom napadu na šiitsku džamiju u Kandaharu na jugu Avganistana, nekada glavnom uporištu talibana.

Svedoci su rekli da je nekoliko eksplozija pogodilo najveću džamiju u Kandaharu, drugom po veličini gradu u zemlji, tokom velike molitve petkom.

Snimci u prilogu ovog teksta mogu da sadrže uznemirujući sadržaj.

"Spremali smo se za molitvu, kada smo čuli pucnjeve. Dvojica su upala u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << džamiju i pucali na stražare koji su uzvratili. Jedan od njih se razneo u džamiji, a posle toga i druga dvojica ", rekao je Sajed Rohulah , radnik obezbjedjenja u džamiji,za AFP. Ranije danas portparol centralne bolnice u Kandaharu rekao je da je više od 50 ranjenih u eksploziji dovezeno u bolnicu.

Slična eksplozija dogodila se pre nedelju dana u napadu na džamiju u Kunduzu na severu zemlje kada je poginulo najmanje 60 ljudi, za koji je odgovornost preuzela teroristička organizacija Islamska država (ID). Lokalni talibanski zvaničnik potvrdio je AFP -u da se radi o "samoubilačkom napadu" i da je pokrenuta istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Detalji hapšenja Dijane Hrkalović – saslušanje u Ustaničkoj ulici, pretres u stanu VIDEO

Izvor: B92, 15.Okt.2021

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović privedena je danas, a izvršen je i pretres njenog stana...Kako prenose mediji, njeno zvanično saslušanje počelo je u 20.30...Hrkalović je sprovedena u pratnji policije u zgradu Specijlanog tužilaštva u Beogradu u Ustaničkoj ulici...Ona je, kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.