Britanska vojska uvodi Fejsbuk ratnike

Izvor: RTS, 31.Jan.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska vojska uvodi Fejsbuk ratnike

Vojnici koji su upoznati sa društvenim mrežama i novinarskim radom potrebni su sedamdeset sedmoj britanskoj brigadi, koja će biti odgovorna za "ratovanje bez žrtava".
Britanska vojsna osniva specijalne jedinice Fejsbuk ratnika, obučenih za psihološke operacije i upotrebu društvenih mreža kako bi se uhvatili ukoštac sa sukobima modernog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doba, piše Gardijan.

Sedamdeset sedma brigada biće smeštena u Hermitedžu, u Berkširu, i imaće oko 1.500 jedinica formiranih od postojećih jedinica britanske vojske. Trebalo bi da sa radom počne u aprilu.
Brigada će biti odgovorna za nešto što se opisuje kao ratovanje bez žrtava. I izraelska i američka vojska već obavljaju "psihološke operacije".
Vojska bi trebalo da kontroliše narativ koji se vodi preko pametnih telefona i društvenih mreža kao što su Fejsbuk i Tviter.
Portparol vojske je rekao da se ta brigada formira kako bi ujedinila postojeće kapacitete koji su od ključne važnosti u modernim ratovima i izazovima savremenog sveta.
"Prepoznaje se da se na ponašanje drugih na savremenom bojnom polju može uticati na načine koji nisu nužno nasilni", rekao je on.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.