Nova jedinica za psihološke operacije u Velikoj Britaniji

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova jedinica za psihološke operacije u Velikoj Britaniji

Britanska vojska formiraće novu jedinicu koja će da koristi psihološke operacije i društvene mreže kao sredstva ratovanja u "eri informisanja".

Glavnokomandujući britanske vojske general Nik Karter rekao je da formiranje ove 77. brigade predstavlja pokušaj da se jeluje "pametnije".

Ova brigada, koju čine rezervisti i redovni vojnici, biće zvanično oformljena u aprilu, a njeno sedište biće u Ermitadžu u Berkšajru.

Brigada je inspirisana Činditima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << specijalnim indijskim trupama, koji su se u sastavu britanske vojske borili u Burmi u Drugom svetskom ratu.

Portparol vojske rekao je da će jedinica "igrati ključnu ulogu u osposobljavanju Britanije da se bori u eri informisanja", prenosi Bi-Bi-Si.

"Cilj 77. brigade je da okupi veliki broj postojećih i novih kapaciteta, koji treba da izađu u susret izazovima modernog ratovanja", rekao je on.

Regrutovanje brigade, koja će da sadrži 42 odsto rezervnih snaga, počeće na proleće. Neni pripadnici biće regrutovani iz kraljevske mornarice i avijacije, kao i iz kopnene vojske.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanska vojska uvodi Fejsbuk ratnike

Izvor: RTS, 31.Jan.2015

Vojnici koji su upoznati sa društvenim mrežama i novinarskim radom potrebni su sedamdeset sedmoj britanskoj brigadi, koja će biti odgovorna za "ratovanje bez žrtava". . Britanska vojsna osniva specijalne jedinice Fejsbuk...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.