Britanska vojska dobija Fejsbuk jedinicu

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska vojska dobija Fejsbuk jedinicu

Britanska vojska planira da uvede novi odred koji će koristiti psihologiju i društvene mreže kao novi vid odbrane u modernim vremenima. General Nik Karter rekao je da je ovo pametan potez koji će unaprediti efikasnost britanskih operativaca.

PR ove vojske izjavio je da će oni igrati ključnu ulogu u borbi Velike Britanije u doba interneta i brzog deljenja informacija.

- 77. brigada je napravljena da bi ukombinovala znanje i mogućnosti postojeće vojske i izazove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji ratovi u moderna vremena sa sobom nose - rekao je on.

Regrutovanje ove brigade, od koje će 42 procenata biti rezervisti, počinje ovog proleća. Vojnici će doći i iz Kraljevske mornarice, a moći će da se pridruže i civili.

Iz vojske tvrde da ratovi ne mogu da se dobiju samo korišćenjem vojne snage. Vojnici ne bi trebalo da poseduju samo oružje, već bi trebalo da budu obučeni da koriste Tviter i Fejsbuk i da umeju psihološki da razmatraju protivnikove poteze.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.