Zukorlić i Kacin definisali uslove stabilnosti u Sandžaku

Izvor: S media, 11.Jul.2011, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić i Kacin definisali uslove stabilnosti u Sandžaku

Zukorlić i Kacin se saglasili da je prestanak ugrožavanja jedinstva IZ-a i opstrukcije rada Bošnjačkog nacionalnog veća uslov za stabilnost u Sandžaku.

Muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorlić i izvestilac Evropske unije za Srbiju Jelko Kacin složili su se da je prestanak ugrožavanja jedinstva IZ-a i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << opstrukcije rada Bošnjačkog nacionalnog veća uslov za stabilnost u Sandžaku, saopštio je Mešihat islamske zajednice.

Kako je navedeno, Zukorlić i Kacin su se na jučerašnjem sastanku u Sarajevu saglasili da će situacija u Sandžaku biti stabilnija kada se otkloni "pet nepravdi prema Bošnjacima" u Srbiji, u koje su ubrojali i isključenje 39 veroučitelja islamske veronauke i ugrožavanje vakufske imovine.

Zilkić: Spreman sam na pomirenje sa Zukorlićem

Kacin pozdravio održavanje prve "Parade ponosa" u Crnoj Gori

Zilkić: Spreman sam na pomirenje sa Zukorlićem

Zukorlić i Kacin su, takodje, ukazali na to da se vrši ometanje akreditacije Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

Kako je navedeno, sagovornici su razmatrali stanje ljudskih prava u Sandžaku i značaj rešavanja otvorenih pitanja i problema u Sandžaku za regionalnu stabilnost.

- Zukorlić i Kacin su analizirali i značaj afirmacije svesti o genocidu, što je od neposredne koristi za ozdravljenje odnosa medju narodima na prostoru Zapadnog Balkana, poručeno je iz Mešihata.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.