Zeri:Politika Prištine za sever Kosova neprihvatljiva Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2010, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeri:Politika Prištine za sever Kosova neprihvatljiva Evropi

PRIŠTINA -

Aktuelna politika Prištine nije prihvatljiva Evropskoj uniji kao način za rešavanje stanja na severu Kosova, zbog straha da bi to moglo da dovede do internacionalizacije severa kao posebnog pitanja, piše danas prištinski list "Zeri" pozivajući se na neimenovane "međunarodne izvore".

"EU kaže da će jasno staviti do znanja Kosovu da mu je potrebna unutrašnja politička stabilnost, da bi moglo da se nada da će jednoga dana zauzeti mesto u integrisanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evropskoj porodici", piše "Zeri".

Isti izvor je naglasio da će EU pre ili kasnije jasno staviti do znanja Prištini da neće biti u stanju da prihvati Kosovo sa postojećim problemima na severu.

Slično je i sa napretkom koji treba postići u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Zeri danas najavljuje da bi pregovori Prištine i Beograda mogli da počnu nekoliko meseci posle objavljivanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Posle nedavnog sastanka visokih funkcionera Evropske unije (EU) sa liderima Kosova, preneta je poruka da bi trebalo pronaći rešenje za sever, dok se očekuje od Srbije da promeni tvrdi stav prema državnosti Kosova, piše Zeri, pozivajući se na međunarodne izvore.

Izvori na koje se poziva Zeri tvrde da je Beograd predložio "razmenu teritorija" sa Kosovom.

Kosovo, međutim, ne može da uđe u razgovore o trgovini teritorijom bez nove međunarodne koordinacije i snažnih međunarodnih garancija bilo kakvog mogućeg dogovora sa Beogradom, piše Zeri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.