Završen hitan sastanak Vučića i Mogerinijeve, ovo je bila tema

Izvor: BKTV News, 18.Jan.2017, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen hitan sastanak Vučića i Mogerinijeve, ovo je bila tema

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini završili su hitan sastanak u Davosu.

Mediji su preneli da je tema sastanka bila Kosovo.

Premijer je ponovio svoje stavove o porukama iz sedišta NATO oko delovanja Kosovske policije na severu Kosova i Metohije.

On je istakao da je u pitanju pokušaj da se formom zamagli suština i da oko toga postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << usmeni dogovor.

Podsetimo,  šefica diplomatije EU Federika Mogerini rekla je kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju da dijalog Beograda i Prištine treba da bude nastavljen u korist svih gađana.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič je za "Koha Ditore" potvrdila da je Mogerini pozvala Tačija sinoć telefonom kako bi razgovarali o nedavnim dešavanjima nakon probne vožnje vozne linije Beograd-Kosovska Mitrovica.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.