Završen forum ministara unutrašnjih poslova i pravde

Izvor: Beta, 12.Dec.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen forum ministara unutrašnjih poslova i pravde

BEOGRAD, 12. decembra 2014. (Beta) - Na forumu ministara unutrašnjih poslova i pravde "EU - Zapadni Balkan", koji je održan u petak u Palati Srbija u Beogradu, usvojen je akcioni plan za period 2015-2019. za borbu protiv trgovine oružjem.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Andjelino Alfano je na završnoj konferenciji za novinare izjavio da se na skupu nije samo razgovaralo, već i da je usvojen taj akcioni plan.

Prema njegovim rečima, jačanje saradnje Evropske unije >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i Zapadnog Balkana "ključ" je bezbednosti Evrope i u tom smislu je nužno postojanje zajedničke strategije, kao i jačanje efikasnosti sistema zakonodavstva.

Italijanski ministar pravde Andrea Orlando ocenio je da su zemlje Zapadnog Balkana, naročito Srbija, učinile veliki napredak u oblastima koje su danas bile na dnevnom redu konferencije i dodao da nije samo za te zemlje bitno da se prikljuce Evropskoj uniji, već je i za Evropsku uniju značajno da joj se one priključe.

Evropski komesar za unutrašnje poslove Dimitris Avramopulos je rekao da se na skupu "konstruktivno razgovaralo" o borbi protiv terorizma, sprečavanja odlaska tzv stranih boraca na ratišta, trgovini oružjem, ilegalnim migracijama i viznoj liberalizaciji.

Evropska komesarka za pravosudje Vera Jurova je rekla da nastavak pravosudne reforme treba da bude prioritet, da tu "još puno posla treba da se obavi", i da će zemlje zapadnog Balkana u tome imati podršku Evropske unije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da se Srbija kao tranzitna zemlja suočava sa problemom ilegalnih imigranata, nastojeći pritom da ne krše njihova ljudska prava.

Stefanović je takodje rekao da je na skupu izloženo šta je Srbija uradila u vezi sa stranim borcima, "i šta namerava da uradi u borbi protiv ove pošasti".

Ministar pravosudje Srbija Nikola Selaković je rekao da je na skupu bilo reči i o pitanju oduzimanja imovine stečene organizovanim kriminalom, ali ne samo one koje se nalazi u zemlji, već i one koja je izneta iz zemlje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Završen Forum ministara unutrašnjih poslova i pravde

Izvor: Blic, 12.Dec.2014

Na forumu ministara unutrašnjih poslova i pravde "EU - Zapadni Balkan", koji je održan danas u Palati Srbija u Beogradu, usvojen je akcioni plan za period 2015-2019. za borbu protiv trgovine oružjem...Ministar unutrašnjih poslova Italije Anđelino Alfano je na završnoj konferenciji za novinare izjavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.