Zapošljavanje ugroženih i marginalizovanih grupa

Izvor: Aleksinac.net, 20.Nov.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapošljavanje ugroženih i marginalizovanih grupa

Podrška lokalnim samoupravama u unapređenju socijalnog uključivanja kroz zapošljavanje ugroženih i marginalizovanih, finansiran od strane Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES

Centar za socijalnu politiku u saradnji sa Edukacionim centrom, u periodu od 01.11 do 9.12.2016, objavljuje Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje u cilju ekonomskog osnaživanja ranjivih i marginalizovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << grupa na teritoriji 34 lokalne samouprave, među kojima je i opština Aleksinac.

U toku je realizacija projekta koji će, između ostalog, pomoći da se osnaže i ranjive/marginalizovane grupe stanovništva kroz povećane mogućnosti zapošljavanja.

Radi ostvarenja ovog cilja, projektom je predviđena podela bespovratnih sredstava za samozapošljavanje namenjenih isključivo nezaposlenim licima prijavljenim na evidenciji nezaposlenih kod Nacionalne službe za zapošljavanje koji pripadaju kategoriji teže zapošljivih, i to: mladi do 30 godina, viškovi zaposlenih, pripadnici romske nacionalne manjine, nezaposlena lica starija od 50 godina, osobe sa invaliditetom i nisko kvalifikovana ili nekvalifikovana lica (pod uslovom funkcionalne pismenosti).

Predviđeno je da se bespovratna sredstva dodele u opremi nezaposlenim licima sa najboljim biznis planovima i to u iznosu do 3.000,00 evra(protivvrednost u dinarima na dan nabavke opreme potrebne za otpočinjanje poslovanja).

Više informacija o javnom pozivu i info-sesijama zainteresovani mogu pronaći na internet prezentacijama Centra za socijalnu politiku www.csp.org.rs i Evropskog progresa www.europeanprogres.org

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.