Zapadni Balkan i Ukrajina – sve ih želimo u evropskoj porodici

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 17:11

Zapadni Balkan i Ukrajina – sve ih želimo u "evropskoj porodici"

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da Evropska unija želi da Zapadni Balkan i Ukrajina "uđu u evropsku porodicu.

Ona je dodala da te zemlje tu i pripadaju.

"Evropa je izgrađena na demokratskim vrednostima i predstavlja mirovni projekat koji je jedinstven u svetu. I to je ono na šta ciljaju Putin i druge autokrate. I ovde ljudi shvataju da će to uticati na njihove živote", rekla je Fon der Lajen na panelu na Minhenskoj bezbednosnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konferenciji.

Prema njenim rečima, proces pridruživanja Evropskoj uniji koji trenutno postoji, izuzetno je važan korak i više "ne može biti sivih zona" u Evropi.

"Morate odlučiti. Ili ste sa Putinom ili ste sa demokratijama. Ili ste sa autokratama ili poštujete naše vrednosti. A mi želimo, Evropska unija želi Ukrajinu i Zapadni Balkan u našoj evropskoj porodici, jer oni pripadaju našoj evropskoj porodici", istakala je Fon der Lajen.

Ona je, takođe, poručila da je Evropska unija jaka i odlučna da brani demokratiju i mir.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.