Zaharieva: Puna podrška Srbiji na putu ka članstvu u EU

Izvor: B92, 25.Jul.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharieva: Puna podrška Srbiji na putu ka članstvu u EU

Beograd -- Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala sa ministarkom spoljnih poslova Bugarske Ekaterinom Zaharievom o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Zaharieva istakla je punu podršku Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU i rekla da Bugarska veliku pažnju pridaje naporima Srbije u tom procesu.

Ona je ukazala da bugarske kolege stoje na raspolaganju da pruže kolegama u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svu neophodnu pomoć kroz razmenu iskustava i stručnu podršku.

Ministarke su se usaglasile da kada je u pitanju proces pridruživanja, najveći izazov jeste dosledno sprovođenje akcionih planova za poglavlja 23 i 24, jer predstavljaju i najteža poglavlja, te da nije slučajno što sa njihovim otvaranjem pregovori o članstvu počinju, a njihovim zatvaranjem se završavaju.

inistarka Kuburović je ukazala da uspešnost sprovođenja Akcinog plana za Poglavnje 23 ne zavisi samo od Ministarstva pravde, jer taj plan podrazumeva koordinisano ispunjavanje definisanh aktivnosti više od 50 institucija, ali da se nada da će sve te institucije prepoznati značaj ispunjavanja svojih obaveza i biti doslede u njihovom sprovođenju.

Kako će Bugarska predsedavati Evropskom unijom od 1. jula sledeće godine, Zaharieva je naglasila da su glavni prioriteti na kojima će Bugarska raditi u tom periodu politika mira i stabilnosti, partnerstvo sa istočnim zemljama, kao i proširenje EU ka državama Zapadnog Balkana, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska: Puna podrška Srbiji na putu ka članstvu u EU

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2017

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala sa ministarkom spoljnih poslova Bugarske Ekaterinom Zaharievom o pristupanju Srbije Evropskoj uniji...Zaharieva istakla je punu podršku Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU i rekla da Bugarska veliku pažnju pridaje naporima Srbije u tom procesu...Ona...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.