ZEMAN OPTUŽUJE ČELNIKE EU Toliko ste nesposobni da ne znate ni da zaštite granice Unije

Izvor: Blic, 26.Dec.2016, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZEMAN OPTUŽUJE ČELNIKE EU "Toliko ste nesposobni da ne znate ni da zaštite granice Unije"

Predsednik Češke Miloš Zeman optužio je danas čelnike Evropske unije da su toliko nesposobni da nisu u stanju da obave ni najosnovniji zadatak - zaštitu granica Unije i ponovo se kategorično usprotivio tome da Češka primi jednog jedinog izbeglicu prema kvotama jer bi to bilo samo stvaranje plodnog tla da terorizam stigne i do Češke.

"Tužan sam zbog Bregzita. Neću da svaljujem krivicu na građane Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Britanije koji su odlučili slobodno. Veći deo krivice leži na sadašnjem rukovodstvu EU koje je nesposobno, bikrokratizovano, izaziva otuđenje od građana a nije u stanju da ispuni ni tako osnovni zadatak kao sto je zaštita granica EU", kazao je Zeman u božićnom obraćanju naciji koji su prenosili češki elektronski mediji.

Češki predsednik je kao događaje koji su protekle godine ostavili pečat pored Bregzita izdvojio i terorističke napade u Berlinu, Francuskoj i Belgiji.

"Danas gotovo niko više ne sumnja da postoji veza između migracijskog talasa i terorističkih napada. Upravo zato sam protiv toga da u naredne dve godine smestimo 2.600 migranata, doborovoljno, što izađe na isto kao obavezna kvota", rekao je Zeman.

Predsednik je naglasio da nema ništa protiv toga da se izbeglicama pomaže, da im treba pomagati ali samo u njihovim zemljama, kao što je Sirija i eventualno u susedstvu kao u Turskoj.

"Nemam ništa protiv toga da pomažemo Italiji ili Grčkoj ali razmeštenja muslimanske imigracije na našu teritoriju to je stvaranje plodnog tla za eventualne terorističke napade. Na to hoću sasvim ozbiljno da upozorim", kazao je predsednik Zeman.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.