Vulin: Nismo svi podjednako krivi po pitanju pregovora

Izvor: BKTV News, 26.Jan.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nismo svi podjednako krivi po pitanju pregovora

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je albanska strana prekršila dogovor i da se ponaša nekorekto, te da bi Evropska komisija to morala da kaže, a ne da se povlače lažne simetrije da su svi pomalo krivi.

"Nije korektno, ni od strane gospođe (Federike) Mogerini ni od EU da se ponašaju po principu svi smo podjednako krivi, jer nismo svi podjednako >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << krivi. Albanska strana krši sporazum", rekao je Vulin novinarima nakon obilaska Gerontološkog centra u Mladenovcu.

Upitan da prokomentariše izjavu Mogerinijeve da bi obe strane trebalo manje da komentarišu jedni druge, on je rekao da odbija bilo kakvu mogućnost izjednačavanja i lažnih simetrija, "da smo svi pomalo krivi, jer nismo svi pomalo krivi".

"Apsurdne su tvrdnje da Srbija želi da anektira sever Kosova i Metohije"

"Odmah nakon sastanka Hašim Tači je izašao i prekršio dogovor. Odmah nakon sastanka u Briselu, čim se dočepao hrabrosti, čim je video kamere i čim više nije morao da se suočava sa argumentima naše strane, odmah je prekršio dogovor", rekao je Vulin.

On je dodao da albanska strana krši sporazum, da se ponaša nekorektno i da bi Evropska komisija to već jednom morala da kaže.

"Morala bi to da kaže ako hoće da sačuva svoj kredibilitet kao neko ko je pokrovitelj ovih razgovora. Ako hoće da sačuva kredibilitet nekoga u čiju reč mi možemo da verujemo. Veštačka izjednačavanja, lažna izjednačavanja su dovoljno koštala Srbiju u istoriji", rekao je Vulin.

On je podsetio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje svim ministrima, državnim funkcionerima da se uzdrže od bilo kakvih komentara, da ne odgovaraju na provokacije, da se ne počinje polemika niti bilo kakav dijalog sa prištinskom stranom.

"Dovoljno puta je Srbija kroz istoriju prihvatala da smo svi pođednako krivi - nismo i hoćemo da se to jasno kaže. Neka nam se kaže ako smo negde pogrešili - ja još nikada nisam čuo gde smo mi to pogrešili" podvukao je Vulin.

"Priština je to prekršila odmah, nije poštovala ni svoju reč ni reč Evropske komisije, pa bi bilo lepo da Mogerini to i konstatuje", zaključio je ministar.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vulin: Nismo svi po malo krivi

Izvor: B92, 26.Jan.2017

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je albanska strana prekršila dogovor i da se ponaša nekorekto...On je dodao da bi Evropska komisija to morala da kaže, a ne da se povlače lažne simetrije da su svi pomalo krivi..."Nije korektno, ni od strane gospođe (Federike) Mogerini ni od EU da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.