Vulin: Neće biti naplate osiguranja na prelazima 8. januara

Izvor: Press, 04.Jan.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Neće biti naplate osiguranja na prelazima 8. januara

"U intenzivnoj sam komunikaciji i sa predstavnicima Srba sa severa KiM i sa njihovim izabranim gradonačelnicima, ali i sa predstavnicima EU i mogu da kažem i pre svega umirim Srbe na KiM da 8. januara neće biti nikakve naplate osiguranja i neće biti nikakve promene što se tiče automobila koji prelaze administrativnu liniju. Ništa što nije dogovoreno u Briselu ne može da bude sprovedeno na terenu", rekao je Vulin u izjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Tanjugu. 

Ako se to i dogovori, kako je dodao, o tome će se prvenstveno razgovarati sa predstavnicima Srba sa severa KiM i EU.

"Podela nepotpisanih letaka kojima nije mesto na administrativnom prelazu je nešto zbog čega smo morali odlučno da protestvujemo kod predstavnika Euleksa, jer su oni ti koji moraju da garantuju da će se sve što se dešava na adminsitrativnoj liniji biti u skladu sa Briselskim dogovorom", rekao je Vulin.

On je zamolio građane severa KiM da ne obraćaju pažnju na te letke i još jednom ponovio da im 8. januara niko neće naplaćivati osiguranje.

Inače, pre nekoliko dana na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova vozači su dobijali letke na kojima je pisalo da od 8. januara počinje prodaja polisa graničnog osiguranja. 

U letku koji su dobijali vozači na prelazu Brnjak piše da će na ovom i prelazu Jarinje od 8. januara 2014. godine početi prodaja polisa graničnog osiguranja, da je to u interesu vozača i da se na taj način pruža pokriće za evenualno nastalu štetu u udesima u drumskom saobraćaju. 

Letak je ispisan na srpskom, albanskom i engleskom jeziku, a deljen je vozačima koji su iz pravca centralne Srbije ulazili preko Brnjaka na sever Kosova.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.