Vulin: Migranti - zajednički problem Srbije i EU

Izvor: Prva.rs, 21.Jul.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Migranti - zajednički problem Srbije i EU

"Iako nismo učestvovali u kreiranju tog problema, moraćemo da učestvujemo u rešavanju, jer ako Srbija ne bude deo rešenja, biće problem", rekao je Vulin otvarajući u Beogradu prvi sastanak zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva (JC C) između Srbije i EU.
Taj odbor će pratiti napredak Srbije i davati preporuke vladi i institucijama EU.
Vulin rekao je da je ovaj skup korak na evropskom putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i način da vlada komunicira sa civilnim društvom, dodavši da JC C predstavlja i način komunikacije EU i Srbije, kako bi evropska zajednica prihvatila naše stavove, razumela naše probleme i način na koji građani vide proces evropskih integracija i položaj Srbije u EU.
“Ovo nije samo sastanak, ovo je put da i civilno društvo pomogne zemlji svojim uticajem, autoritetom u EU i da ukaže na probleme i traži pomoć”, rekao je Vulin. 
Vulin je rekao da će se zajednički konstultativni odbor baviti pitanjima evropskih integracija, ali i socijalno-ekonomskim dijalogom, odnosom civilnog sektora prema društvu i državi.
Zajednički konsultativni odbor civilnog društva (JC C) između Srbije i EU čini 18 članova i reprezentativnih poslovnih, radničkih i drugih interesnih grupa. 
To telo osnovano je u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i omogućava da civilno drustvo prati napredak Srbije na putu ka EU i daje preporuke vladi i institucijama Srbije i EU.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Vulin: Migranti - zajednički problem Srbije i EU

Izvor: RTS, 21.Jul.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da Srbija i EU, imaju zajedničke stavove, ideje, ali i probleme, i kao primer naveo pitanje migranata. . "Iako nismo učestvovali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.