Vuk Drašković: Srbija mora u EU

Izvor: Mondo, 14.Mar.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Drašković: Srbija mora u EU

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je danas da je ta stranka pre 25 godina "zaorala brazdu preobraženja Srbije u evropsku demokratsku državu", a da, iako je prošlo četvrt veka, ta brazda još nije uzorana.

Foto: MONDO - Petar Stojanović

Daleko smo od ideala, da Srbija bude u Evropi, na Zapadu, da bude prosperitetna država, ocenio je Drašković u Novom Sadu, na proslavi 25 godina postojanja SPO.

Kako je istakao, ta borba je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uvek borba manjine, iako u Skupštini Srbije nema stranke koja formalno nije za Evropsku uniju, a otpori su svakodnevni, "pa je jedan točak u blatu, a drugi ide iz blata dok vreme prolazi".

"Premijer Srbije svaki dan govori o evropskom putu Srbije, a tobože ga svi podržavaju, mada ga preko medija sapliću i vode antievropsku politiku. Očigledno je sudbina velikih ideja da se za njih dugo bori i polažu žrtve", rekao je Drašković.

On je poručio da Srbija mora u Evropsku uniju i da deli sudbinu Evrope jer njoj pripada, a da je "svaki drugi put nemoguć".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.