Vuk Drašković: Srbija će stradati ako podignemo kosovski zid

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Drašković: Srbija će stradati ako podignemo kosovski zid

Građanima Srbije mora biti predočeno šta će sve biti ugroženo, i to najdramatičnije, ako se odluči da se podigne kosovski zid prema EU i Zapadu, izjavio je lider SPO i bivši šef diplomatije Vuk Drašković.

"Surovo bi, i ekonomski i demokratski, postradala cela Srbija. Žrtva haosa, beznađa i propadanja i države i naroda bili bi, takođe, i Srbi sa Kosova. Patrijarh srpski govori: "Srbija bez Kosova je trup bez glave". To znači da je Srbija mrtva, da je nema, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << već 15 godina. Srbija je u mukama, i to velikim, ali je Srbija, i bez izgubljenog Kosova, živa, hoće i mora da živi", navodi Drašković u autorskom tekstu za "Danas".

Prema njegovim rečima, Srbija mora "da ojača, da se uspravi, da stekne moćne saveznike, da se odveže od mrtvih mitova i još uvek živog poretka koji je i skrivio gubitak Kosova".

On smatra da je, ako će na referendumu ili vanrednim izborima građani Srbije odlučivati između "odbrane Kosova" i članstva u EU, obaveza i Vlade i Crkve i Skupštine i SANU i svih medija, da narodu saopšte punu istinu o tome šta se to "brani" i kakve će biti pogubne posledice opredeljenja za "odbranu Kosova".

"Velika je i silna država Kina, koja nam, uz Rusiju, u SB UN, "čuva" Kosovo u Srbiji. Za ozbiljno promišljanje je i da li je, baš, prijateljski kada vas neko podstiče da branite ono što nemate, uz rizik golemi da postrada i ono što imate?", piše Drašković.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.