Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zabrinut zbog okretanja raspoloženja protiv EU

BERLIN - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je "veoma zabrinut" da bi raspoloženje u Srbiji moglo da se okrene protiv EU i da odluke, poput onih u vezi sa otvaranjem pregovaračkih poglavlja, podstiču nacionalističke snage u zemlji.

"Odluke poput onih o otvaranju pregovaračkih poglavlja podstiču nacionalističke snage u zemlji, naročito jer smo imali bolje rezultate od ostalih u prethodnim fazama", rekao je Vučić za njemački list "Bild am zontag". >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

On je naveo da Srbija neće održati referendum o tome da li će se pridružiti EU, bez obzira koliko postoji inicijativa za to.

Odgovarajući na pitanje da li predsjednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu u EU, Vučić je rekao da ne zna ništa o Putinu, ali da zna da pojedine sprske stranke otvoreno pozivaju na to.

Vučić kaže da je prije održavanja nedavnih parlamentarnih izbora u Srbiji jasno rekao da je njegov cilj pridruživanje EU, prenio je Rojters.

"Pobedili smo osvojivši apsolutnu većinu. Učinićemo sve što možemo da sada postignemo taj cilj. Ako bismo napustili taj put, Srbija bi završila krećući se u pogrešnom pravcu", rekao je Vučić.

On je istakao da je bilo je dosta "glupih i opasnih" ideja u Srbiji i ocijenio da, ukoliko bi došlo do krize u ovoj državi, to dovelo do krize u cijelom regionu.

"Stari sukobi bi mogli ponovo da se otvore", upozorio je Vučić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vučić zabrinut zbog okretanja raspoloženja protiv EU

Izvor: Cafe.ba, 03.Jul.2016

BERLIN - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je veoma zabrinut da bi raspoloženje u Srbiji moglo da se okrene protiv EU i da odluke, poput onih u vezi sa otvaranjem pregovaračkih poglavlja, podstiču nacionalističke snage u zemlji.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.