Vučić u Zagrebu: Državni vrh želi dobre odnose sa Hrvatskom

Izvor: Press, 29.Apr.2013, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Zagrebu: Državni vrh želi dobre odnose sa Hrvatskom

Vucić i Pusićeva će prvo razgovarati u četiri oka, a potom će u sedištu Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija biti održan i sastanak dveju delegacija.

Vučić će se, kako je najavljeno, potom odvojeno sastati sa predsednikom i premijerom Hrvatske, Ivom Josipovićem i Zoranom Milanovićem.

U okviru prve zvanične posete Hrvatskoj, vicepremijer će razgovarati i sa potpredsednikom Vlade Hrvatske i budućim komesarom zaštite potrošača u EU Nevenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Mimicom, kao i sa svojim hrvatskim kolegom ministrom odbrane Ante Kotromanovićem.
Vučić je sinoć, po dolasku u glavni grad Hrvatske, rekao da svojom posetom žele da unapredi međudržavne odnose Srbije i Hrvatske na praktičan način.
"To radimo u interesu naših naroda, a ne zato što to traži neko od nas. Nisu nam potrebni izlivi emocija, već odnos poverenja i rezultati", rekao je on u emisiji "Tema dana" Hrvatske televizije.
Vučić je po dolasku u Zagreb sinoć izjavio da je državni vrh Srbije potpuno jedinstven oko budućih odnosa s Hrvatskom i istakao da očekuje dobru saradnju predsednika Srbije i Hrvatske, Tomislava Nikolića i Josipovića.

"Nema sumnje da srpski državni vrh na sasvim racionalnim osnovama želi dobre odnose s Hrvatskom", rekao je Vučić za HTV.
Prema njegovim rečima, potrebno je da Srbija i Hrvatska stvari postave na pragmatičnom nivou, od pitanja Srba u Hrvatskoj, nestalih lica, izbeglica do unapređenja saradnje kako bi zajednički mogli izlaziti na međunarodne tendere. 
"Zajedno smo veće tržište i možemo da privučeno više investitora", rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Na pitanja da li je njegova poseta kraj ledenog doba, Vučić je rekao da nije sklon istorijskim izjavama, već pre pragmatičnom pomeranju stvari upapred koje su važne za obe zenlje.

"Imamo različite poglede na prošlost oko koje ne možemo da imamo isto viđenje, ali moramo imati zajedničko viđenje budućnosti, s obzirom na probleme koji moraju da se rešavaju", rekao je on i naglasio da Srbija želi da nastavi evropski put i da je potrebno da sarađuje s Hrvatskom. 

Ističući da je Srbija važno tržište za hrvatske proizvode, Vučić je naglasio da treba da bude što više srpskih privrednika u Hrvatskoj.

"Hrvatski ulagači od Todorića pa nadalje, nemaju prostor za primedbe kako su dočekani u Srbiji, ali bi više srpskih privrednika moglo imati više prostora za investicije u Hrvatskoj", rekao je srpski vicepremijer.


On je dodao da očekuje da predsednik Nikolić 30. juna bude u Zagrebu na proslavi ulaska Hrvatske u EU
 
Izvor: Tanjug

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.