Vučić u Briselu: Srbija otvorila poglavlja 23 i 24

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Briselu: Srbija otvorila poglavlja 23 i 24

Srbija je u ponedeljak i zvanično otvorila poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa EU. Ovo je saopšteno na Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije u Briselu, koja je počela nešto pre 18 sati.

Delagaciju Srbije predvodi premijer Aleksandar Vučić, dok je na čelu delegacije EU Miroslav Lajčak, šef diplomatije Slovačke, koja trenutno predsedava Evropskim savetom.

Na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << konferencije, premijer Srbije zahvalio je Johanesu Hanu, Federiki Mogerini, Majklu Devenportu i Miroslavu Lajčaku i rekao da bez njihove podrške Srbija danas ne bi bila ovde.

- Ovo su dobre vesti za Srbiju i naš narod će sa većom radošću gledati u budućnost - rekao je Vučić i dodao da je strateški cilj Srbije članstvo u EU.

Posle konferencije Lajčak, evropski komesar Johanes Han i premijer Vučić obratiće se novinarima.

Vučić je pred početak konferencije na svom tviter nalogu zabeležio da je "atmosfera prijateljska".

Otvaranje dva ključna poglavalja 23 i 24, koja se otvaraju među prvima, a zatvaraju tek pred kraj pregovora o članstvu u EU, bilo je blokirano više od tri meseca uslovljavanjima Hrvatske koja su se odnosila na regionalnu jurisdikciju u procesuiranju ratnih zločina, manjinska prava i punu saradnju sa Tribunalom u Hagu.

Poglavlje 23 odnosi se na pravosuđe i osnovna prava, a poglavlje 24 bavi se pitanjima pravde, slobode i bezbednosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTVORENA POGLAVLJA 23 i 24 Vučić: Značajan dan za Srbiju

Izvor: Blic, 18.Jul.2016

Srbija je večeras i zvanično otvorila poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa EU. Ovo je saopšteno na Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije u Briselu...Delagaciju Srbije predvodi premijer Aleksandar Vučić, dok je na čelu delegacije EU Miroslav Lajčak, šef diplomatije Slovačke,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.