Vučić sledeće nedelje u poseti Austriji

Izvor: RTS, 23.Jan.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sledeće nedelje u poseti Austriji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće u četvrtak iduće nedelje u jednodnevnoj poseti Austriji gde će se sastati sa državnim vrhom te zemlje.
Premijer Srbije će se, kako je najavljeno u Beču, sastati sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom, prenosi Tanjug.

U središtu razgovora biće bilateralne teme, pristupni pregovori Srbije sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU, Samit o zapadnom Balkanu, koji će biti održan 27.avgusta u Beču, predsedavanje Srbije OEBS-u, ali i borba protiv terorizma i druge međunarodne teme, najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Austrije.
U sopštenju je navedeno da će biti reči i o srpskoj dijaspori.
Premijera Srbije će potom primiti predsednik Austrije Hajnc Fišer.
Na kraju posete austrijski ministar spoljnih poslova prirediće svečani prijem za visokog gosta iz Srbije.
Austrija je, kako su ranije obe strane u više navrata isticale, poudzan partner Srbije na njenom putu u EU.
Zvaničan Beč podržava Srbiju u naporima da što pre otvori prva poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, a austrijski šef diplomatije u više navrata pohvalio je reformsku politiku srpske vlade premijera Aleksandra Vučića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić iduće nedelje u Austriji

Izvor: Kurir, 23.Jan.2015

Premijer Srbije sastaće se sa šefom države i šefom austrijske diplomatije..BEČ - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće u četvrtak iduće nedelje u jednodnevnoj poseti Austriji i u Beču gde će se sastati sa državnim vrhom te zemlje...Premijer Srbije će se, kako je najavljeno u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.