Vučić očekuje minimalan deficit, manji nego u zemljama EU

Izvor: Blic, 08.Apr.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić očekuje minimalan deficit, manji nego u zemljama EU

Premijer Aleksandar Vučić očekuje ove godine minimalan deficit i uveren je da će taj pokazatelj stanja ekonomije u Srbiji biti bolji nego u 90 odsto zemalja EU.

On je, posle sastanka sa dobavljačima kompanije "Merkator S", podsetio da je predviđeni deficit za ovu godinu oko 600 miliona evra, deficit koji je predvidela Skupština i MMF.

Međutim, istakao je, neće biti ni 150 miliona evra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />“- Trudićemo se da bude još bolji” - naglasio je Vučić.

On je ukazao da dobri ekonomski pokazatelji omogućavaju vladi da interveniše na nekim mestima, kao što je to bio slučaj juče u "Goši".

Prema njegovim rečima, uvek je dobro da postoji ta vrsta zaštite i pokrića za reagovanje u budućnosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Srbija bolja od 90 odsto zemalja EU

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2017

Premijer Aleksandar Vučić očekuje ove godine minimalan deficit i uveren je da će taj pokazatelj stanja ekonomije u Srbiji biti bolji nego u 90 odsto zemalja EU...On je, odgovarajući na pitanja novinara, posle sastanka sa dobavljačima kompanije Merkator S, podsetio da je predviđni deficit za ovu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.