Vučić i Mogerini: EU za Srbiju najvažnija destinacija

Izvor: BKTV News, 03.Mar.2017, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Mogerini: EU za Srbiju najvažnija destinacija

Srbija se nalazi na evropskom putu i da ostaje čvrsto na njemu, izjavio je premijer Vučić posle razgovora sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Mogerini rekao da je EU za Srbiju najvažnija destinacija, i da smatra da mnogo toga možemo da unapredimo u našim odnosima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Ističući da je Mogerini uvek dobrodošla u Srbiju, Vučić se zahvalio na otvaranju poglavlja 20 i 26, ali i podvukao da smatra da možemo da unapredimo naš ekonomski ambijent, naše pravodsuđe i očekujemo podršku i pomoć u tome.

Ukazao je, takođe, da Beogradu nije pravo kada je na delu evropska politika dvostrukih standarda.

Srbija će, istakao je, u ovim turbulentnim vremena uspeti da sačuva mir i stabilnost.

“Za mene kao predsednika vlade je najvaznije je pitanje regionalne stabilnosti i očuvanja mira. Srbija je tu dala veliki doprinos. Ćutali smo na bezbroj najtežih napada, čak i na ovo što se dogodilo sa revizijom tužbe BIH protiv Srbije, reagovali smo uzdržano i smireno”, rekao je Vučić.

Srbija neće nervozno regovati ni na izjave Ise Mustafe da Priština od Srbije traži ratnu odštetu, kaže Vučić, navodeći da svakodnevno prećutkujemo na napade iz Prištine.

“Čuli ste premijera koji govori o ratnoj odšteti. Da nije smešno, bilo bi tuzno. Ni na to nećemo nervozno da reagujemo. Hoćemo da sacuvamo mir i nadam se da ćemo u tome imati podrsku EU”, rekao je Vučić novinarima.

Pozvao je one koji kažu da Srbija ne treba da ide u EU da izračunaju gde to Srbija hoće da ide, kako će da preživi, budući da veliki broj kompanioja dolazi iz Zapadne Evrope i zapošljava ljude iz naše zemlje.

To su nam, ističe premijer, najsigurnija tržšista.

On je zaključio da se Srbija se nalazi na evropskom putu, poručio da će ispunjavti svoje obaveze, kao i da će zaštititi svoju nezavisnost.

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini na poseti Srbiji, ističući da je dobrodošla u našu zemlju, i da mu je žao zbog incidenta u parlamentu tokom njenog govora.

Srbija je važan faktor mira i stabilnosti u regionu zapadnog Balkana, poručila je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini.

Mogerini: Držimo otvorena vrata Srbiji

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini izjavila je da je EU ne samo posvećena da drži otvorena vrata Srbiji koja će, kako kaže, biti deo Unije, već i sa nestrpljenjem očekuje da joj poželi dobrodošlicu.

Mogerini je rekla da su u protekle dve godine postignuti veliki rezultati, postignuta puna posvećenost i da će se ta posvećenost nastaviti.

"Sigurna sam da će to biti od koristi ne samo celom srpskom narodu već i građanima EU", rekla je Mogerini koja je dodala da se u EU razmatra budućnost Unije koja nije samo unija 27 članica, već i drugih zemalja koje će joj se pridrižiti.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.