Izvor: RTS, 25.Apr.2021, 17:02

Vučić doputovao u Brisel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u nedelju popodne u dvodnevu posetu sedištu EU.
Predsednik Srbije večeras ima prvi sastanak u Briselu, gde će razgovarati sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom.
U ponedeljak će predsednika Srbije primiti predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
U sedištu EK, Vučić će se sastati i sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Varhejijem.
Potpredsednik Evropske komisije i šef diplomatije EU Žosep Borelj, povodom posete predsednika Vučića, organizovaće radni ručak u Briselu.
Posle toga je planirano da se Borelj i Vučić obrate medijima iz Evropske službe za spoljne poslove.
U popodnevnim časovoma, predsednik Vučić sastaće se i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirom Bilčikom.
Radna poseta predsednika Srbije Briselu završava se večerom koju u čast predsednika Vučića i delegacije iz Beograda organizije predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.
Na agendi razgovora u Briselu naći će se primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu, za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.