Vučić: U oblasti životne sredine baš ništa nije u skladu sa standardima EU

Izvor: NaDlanu.com, 29.Jun.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U oblasti životne sredine baš ništa nije u skladu sa standardima EU

Po oceni EU najgore stanje je u pet oblasti, a posebno je loše u oblasti žiovotne sredine, rekao je Aleksandar Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare sa predsednikom Evropske komisije Žoze Manuelom Barozom pokazao papir na kojem su crvenom označene oblasti u kojem je stanje loše i naveo:

"Imamo pet ovih crvenih, a jedna je posebno crvena... najgore stanje trenutno nam je u životnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sredini. Tu valjda ništa, ama baš ništa nemamo u skladu sa evropskim standardima - tu kao da smo gađali sve naopačke", rekao je Vučić.

On je dodao da su među lošima i finansijska kontrola, poglavlje 32 za koje očekuje da bude otvoreno pre kraja godine, zatim poglavlja 23 i 24 vezana za pravosuđe i ljudska prava, poljoprivreda i seoski razvoj.

Premijer je je kazao i da smatra da će sa nekima od "žuto obojenih" oblasti gde stanje i nije tako loše imati veće probleme nego sa nekima od crveno obojenih, ali i dodao da nije na njemu da to procenjuje, već je na EU.

Izvor: pressonline.rs

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.