Vučić: U Briselu o gorućim temama, borićemo se za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2022, 06:20

Vučić: U Briselu o gorućim temama, borićemo se za Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić, iz tehničkih razloga, nije se večeras obratio uživo na svom zvaničnom Instagram profilu, ali je najavio da će o gorućim temama, govoriti sutra.

Vučić je na profilu "Budućnostsrbije" poručio da je sutra naporan dan u Briselu, i da će se boriti za Srbiju.

"Izvinjavam se svima, verovali ili ne, prvi put mi ne radi ni telefon, ne funkcioniše ni mikrofon, tako da ću o gorućim temama za građane Srbije, govoriti sutra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Čeka nas naporan dan, a jedino što obećavam ljudima u Srbiji je da ćemo se boriti za našu zemlju. Predaja nije opcija!", poručio je Vučić na instagramu. Predsednik Srbije sutra će u Briselu učestvovati na Samitu lidera Zapadnog Balkana i EU, a imaće i bilateralne surete sa zvaničnicima EU i liderima regiona.

Najavljeno je da nakon Samita, Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, koji su danas, ipak, odlučili da prisustvuju skupu u Briselu, održe zajedničku konferenciju za novinare.

Vučić, Rama i Kovačevski odlučili - sutra idu u Brisel

Nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, lideri tri zemlje Otvorenog Balkana doneli su odluku o zajedničkom odlasku na samit EU-Zapadni Balkan koji se sutra održava u Briselu, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Navodi se da su u današnjem razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Vlade Albanije Edija Rame i predsednika Vlade Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog, usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

"Imajući u vidu da Republika Srbija, Republika Albanija i Republika Severna Makedonija dosledno zastupaju interese svojih građana i celog regiona Zapadnog Balkana na svim relevantnim međunarodnim forumima, odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama", navodi se u saopštenju.

Navodi se da su lideri svesni da teme o kojima će razgovarati na samitu neće biti lake, ali da će njihovo učešće još jednom pokazati i potvrditi posvećenost evropskom putu Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

"Takođe, dogovoreno je da na sastancima u Briselu nastavimo da se borimo za dijalog kao glavni i jedini ispravan model za rešavanje svih otvorenih pitanja, uz ulaganje napora za jačanje međusobnog poverenja i intenziviranje komunikacije sa zvaničnicima Unije, sve u cilju nastavka borbe za što bolji život svih naših građana", poručuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ODLUKA PADA TAČNO U PODNE Vučić, Rama i Kovačevski danas objavljuju da li idu u Brisel, evo zbog čega su podigli glas: Jedna stvar desila se prvi put

Izvor: Blic, 22.Jun.2022

Samit lidera Evropske Unije i šefova država Zapadnog Balkana najavljen je za 23. jun, ali je njegovo održavanje, bar kako se čini, pod znakom pitanja. Prisustvo Severne Makedonije je pod znakom pitanja zbog odnosa Brisela prema Skoplju, i činjenice da Bugarska blokira početak pregovora, a predsednik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.