Vučić: Srbija je stub stabilnosti u regionu

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jun.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija je stub stabilnosti u regionu

WASHINGTON - Premijer Srbije Aleksandar Vučić održao je danas predavanje na univerzitetu "Džons Hopkins" u Vašingtonu o evropskiim integracijama Srbije i istakao da Srbija ima tri glavna cilja, stabilnost - unutrašnju i regionalnu, stvaranje jake ekonomije i otvoreno demokratsko društvo.

Obraćajući se prisutnima i domaćinu Danijelu Serveru, Vučić je naglasio da je Srbija stub stabilnosti u regionu i izneo detalje spoljnopolitičkih aktivnosti u poslednjih godinu dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od posete albanskog premijera Srbiji posle skoro sedamdeset godina, preko posete Sarajevu, Zagrebu, do prve istorijske posete koju je imao prošle nedelje u Albaniji.

Vučić je istakao da "Srbija ima dobre odnose sa svim zemljama u regionu i istakao značaj dijaloga sa Prištinom, koji je u velikoj meri doprineo stabilnosti celog regiona" navedeno je u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer je predočio i ekonomske mere, potom mere fiskalne konsolidacije, nove zakone, reforme pravnog sistema, kao i ozbiljne uslove za obezbeđenje političke i ekonomske stabilnosti Srbije.

"Balkan je i dalje osetljiv region, ali se nadam da ćemo uspeti da sačuvamo stabilnost. Prognoze za Srbiju nisu loše, ali najveći izazov za nas je da očuvamo političku stabilnost regiona. Mi u tome očekujemo političku podršku Evropske unije", izjavio je srpski premijer.

Vučić se ranije danas sastao sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorijom Nulan.

Premijer je sa Nulandovom razgovarao o evropskim integracijama Srbije, bilateralnim odnosima, rešavanju slučaja braće Bitići, regionalnim izazovima u narednom periodu i energetskoj bezbednosti Srbije, zapadnog Balkana i Evrope.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.