Vučić: Ponuđen papir neprihvatljiv za Srbiju

Izvor: Politika, 21.Mar.2013, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ponuđen papir neprihvatljiv za Srbiju

Vlada: Nastaviti dijalog i pronaći rešenja bez pritisaka

BEOGRAD – Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je danas na sednici vlade da je tokom sedme runde dijaloga u Briselu na stolu bio papir koji Srbiji nije dao ni jedan odsto šanse da ga prihvati, saznaje Tanjug iz izvora u Vladi Srbije.

Vučić, koji je predsedavao sednicom jer je premijer Ivica Dačić na putu za Njujork, gde će učestvovati na sednici SB UN o Kosovu, je ocenio da niko osim srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << strane nije pokazao spremnost za bilo kakav ustupak.

„Vi, svi članovi Vlade, znate da jesmo i koliko jesmo posvećeni dobijanju datuma i EU integracijama. Pročitaću vam deo predloga koji smo dobili i jedino što mogu da vam kažem je da, na žalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis, što nama nije pružilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo”, reka je Vučić ministrima.

On je naglasio da Srbija ne odustaje od evropskog puta, da će nastaviti tim putem.

On je istovremeno izrazio nadu da će dogovor sa Prištinom biti postignut, ali i ukazao da „pred naš narod ne možemo da izađemo praznih ruku”.

„Niko od nas se u politici nije rodio, a ja lično, u njoj svakako neću ni umreti. Ne moram ovim poslom ni da se bavim, ali želim da znate da nam nisu dali ni jedan posto šanse da papir prihvatimo”, zaključio je prvi potpredsednik Vlade.

Vlada: Nastaviti dijalog i pronaći rešenja bez pritisaka

BEOGRAD – Vlada Srbije jedinstvena je u stavu da se nastavi dijalog Beograda i Prištine i u konstruktivnoj atmosferi i bez pritisaka pronađu rešenja koja će osigurati opstanak i siguran život Srba u južnoj pokrajini i otvoriti evropske perspektive za Srbiju.

Vlada je na današnjoj sednici ocenila da se samo pravednim rešenjem problema na Kosovu i Metohiji može obezbediti trajna stabilnost u čitavom regionu.

O toku i sadržaju sedme runde razgovora vođene juče u Briselu članove Vlade Srbije je informisao prvi potpredsednik Aleksandar Vučić.

Na sednici je ocenjeno da je interes Vlade Srbije da se postigne rešenje koje će osigurati dostojanstven život i prosperitet za sve građane, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Tanjug

objavljeno: 21.03.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Vučić: Predlog za Kosovo nije prihvatljiv, nastavljamo ka EU

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2013

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na sjednici Vlade Srbije da prijedlog o Kosovu nije prihvatljiv za Srbiju i da niko u dijalogu, osim Beograda, nije pokazao spremnost na kompromis.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.