Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne postoje problemi na relaciji Srbija - BiH

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbija Aleksandar Vučić izjavio je da je na samitu "Balkan - EU" govorio o problemima u regionu, ali da ne smatra da nesporazume u vezi s obilježavanjem godišnjice u Srebrenici treba tumačiti kao problem između Srbije i BiH.

"Ne bih rekao da postoje problemi na relaciji Srbija - BiH. Bio sam napadnut u Srebrenici prošle godine, trudili smo se da poboljšamo odnose na sve moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << načine, nijedan zahtjev nismo uputili da se nađu napadači", rekao je Vučić u Parizu gdje je Srbija dobila zeleno svjetlo za poglavlja 23 i 24, koja će biti otvorena 19. jula.

On je rekao novinarima poslije samita da je došla informacija o zabrani dolaska predstavnika Srbije u Srebrenicu na komemoraciju i da oni neće ići, prenose beogradski mediji.

Vučić je rekao da je u Parizu govorio i o obilježavanju "Oluje", istakavši da Hrvati taj dan slave, a Srbima je to najtužniji dan.

"Imao sam s predsjednicom Hrvatske dobre razgovore, važno je i da ih nastavim, obaveze iz sporazuma ćemo u potpunosti da ispunjavamo. `Oluju` slavite, a mi žalimo", naveo je premijer Srbije.

On je dodao da je EU mjesto gdje je najbolja budućnost za narode.

"Pred nama je mnogo rada i truda, a to je važno i za Srbiju i sve druge države Zapadnog Balkana", poručio je Vučić.

On je izjavio da je Srbija dobila zeleno svjetlo za poglavlja 23 i 24, koja će biti otvorena 19. jula i da sada sa većim optimizmom gleda u budućnost. Ostalo je, kaže, još mnogo toga da se uradi, ali vjeruje da će Srbija imati podršku EU i da će i sama taj posao da uradi.

Upitan da li je dogovor sa Hrvatskom postignut zato što su svi njihovi zahtjevi ispunjeni, Vučić je rekao da Srbija nije mijenjala svoj stav i da je njena pozicija ista sada kao što je bila i prije.

"Mene nisu ništa ni pitali, samo su mi rekli da smo završili", rekao je Vučić i dodao da Srbija neće da mijenja svoj zakon zbog zahtjeva Hrvatske. Vučić je zahvalio njemčkoj kancelarki Angeli Merkel zato što su neki od regionalnih problema riješeni zahvaljući njenoj kancelariji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ne postoje problemi između Srbije i BiH

Izvor: B92, 04.Jul.2016

Pariz -- Premijer Aleksandar Vučić rekao je da se nesporazumi u vezi sa obeležavanjem godišnjice u Srebrenici treba tumačiti kao problem između Srbije i BiH..."Ne bih rekao da postoje problemi na relaciji Srbija - BiH. Bio sam napadnut u Srebrenici prošle godine, trudili smo se da poboljšamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.