Vučić: Kraj pregovora sa EU do 2019.

Izvor: BKTV News, 10.Feb.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kraj pregovora sa EU do 2019.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić preneo je danas u Beogradu predsedniku Grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Hanesu Svobodi da je cilj Srbije da proces pregovora sa EU zaključi do 2018. godine ili 2019. godine, saopštila je Vlada.
”Naš cilj je da zaključimo proces pregovora do 2018/2019. godine, tako da nakon toga odluku o članstvu donosi EU”, rekao je Vučić Svobodi, navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u saopštenju.
Vučić je naveo i da je Srbija učinila ”veliki napredak” u ispunjavanju uslova za pristupanje EU i najavio da će se nakon izbora usvojiti set izuzetno važnih reformskih zakona.
Naglasio je i da je Srbija faktor stabilnosti i prosperiteta u regionu.
”Svoboda je izrazio zadovoljstvo napretkom koji je Srbija učinila na planu evropskih integracija i pohvalno govorio o rezultatima dijaloga Beograd – Priština. Predsednik Svoboda je istakao da će EP pružati podršku Srbiji tokom pregovora sa EU”, navodi se u saopštenju.
Izvor: blic.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.