Vučić: Donosimo teške odluke, nećemo u EU zbog nečije milostinje!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Okt.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Donosimo teške odluke, nećemo u EU zbog nečije milostinje!

- Govoriću o budućnosti Srbije potpuno uveren u uspeh i u to da svi danas vide Srbiju i kao stabilizujući faktor u političkom smislu u celom regionu, ali i kao zemlju sa izraženom i naglašenom dobrom ekonomskom budućnošću i dobrim mestom za investiranje - rekao je premijer Srbije u Londonu i dodao da Srbija donosi teške odluke bez pritiska sa strane

Ne želimo da budemo deo EU tako što ćemo dobijati nečiju milostinju, poručuje premijer Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << iz Londona. Srbija donosi teške odluke bez pritiska sa strane, kaže Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Londonu, gde se nalazi u dvodnevnoj poseti, da svi vide Srbiju kao stabilizujući faktor i dobro mesto za investiranje i da očekuje da će naići na izuzetan odziv britanskih i evropskih kompanija, prenosi RTS.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Govoriću o budućnosti Srbije potpuno uveren u uspeh i u to da svi danas vide Srbiju i kao stabilizujući faktor u političkom smislu u celom regionu, ali i kao zemlju sa izraženom i naglašenom dobrom ekonomskom budućnošću i dobrim mestom za investiranje – rekao je Vučić, prenosi RTS.

Veruje da će naići na izuzetan odziv britanskih kompanija, koje su obično veoma konzervativne kada je u pitanju dolazak na srpsko tržište, ali i drugih evropskih kompanija.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Govoriti u Londonskoj školi ekonomije i biti u Londonu ne znači samo obratiti se britanskoj javnosti – već i globalnoj javnosti – rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija ima čime da se pohvali i da su zato mnogi i zainteresovani za ono što je u Srbiji urađeno u prethodnih pet meseci, pre svega u ekonomskoj sferi, prenosi RTS.

- Preuzimamo mere kao jedina južnoevropska zemlja, koja bez pritisaka sa strane donosi teške odluke, donosi teške mere i želi da stvori ekonomski ambijent kakav priliči jednoj zemlji EU – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Naglasio je da Srbija ne želi da bude deo EU tako što će dobijati nečiju milostinju, već tako što će svoj deo zaraditi i time pokazati da nije lošija od drugih.

- Mislim da je to ono što ljudi i ovde poštuju, kao i u svim drugim delovima sveta – rekao je Vučić.

Premijer boravi u dvodnevnoj poseti Velikoj Britaniji, tokom koje će održati predavanje u Londonskoj školi ekonomije, imati susrete sa predstavnicima britanskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiji i učestvovati na Ekonomskom samitu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić će se sastati i sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom i gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.