Vojvođanska  kancelarija u Briselu na jesen

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanska kancelarija u Briselu na jesen

Predstavništvo Vojvodine u Briselu, koje će raditi u okviru Misije Srbije u EU, biće otvoreno 10. oktobra, najavio Direktor Fonda “Evropski poslovi” Predrag Novikov.

Direktor Fonda “Evropski poslovi” Predrag Novikov izjavio je da će predstavništvo Vojvodine u Briselu najverovatnije biti otvoreno 10. oktobra, u okviru “Otvorenih dana” (Open days), tradicionalne menifestacije evropskih regiona u sedištu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Evropske unije (EU).

Prema njegovim rečima, u tom predstavništvu će, u prvo vreme, raditi dvoje ljudi, a broj će se povećavati u zavisnosti od uspešnosti ponuđenih projekata finansiranih iz fondova EU.

-Prema našim planovima predstavništvo će biti otvoreno najverovatnije 10. oktobra. I to će, uveren sam, biti poseban dan za Vojvodinu. Iz Brisela smo nedavno dobili atest registracije, kojim je naša kancelarija dobila dozvolu za rad u okviru Misije Srbije - rekao je Novikov u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Crna Gora: Realno očekivanje datuma pregovora

Vestervele sa zvaničnicima evropskih misija

Evropska komisija proverava Upitnik Srbije

- Saradnja s kolegama iz Ministarstva spoljnih poslova je već na izuzetnih nivou, a nema razloga da takva ne bude i s predstavnicima drugih resora, koji će tamo doći nakon što Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU - dodao je on.

Novikov, koji je već viđen kao budući šef vojvođanske kancelarije u Briselu, smatra da će se politički napadi na to predstavništvo nastaviti i u narednom periodu.

- Treba ih očekivati, jer su takvi napadi, na žalost, neizbežan pratilac ovdašnje dnevne politike. Ali, oni zaista nemaju nikakvog osnova, nikakvog realnog sadržaja, jer to što je Vojvodina bliže evropskoj vatri samo može doprineti da se bolje ogreje i država Srbija u celini - zaključio je Novikov.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.