Vođe Samoopredeljenja u EU obećale regionalnu saradnju

Izvor: RTS, 28.Jun.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođe Samoopredeljenja u EU obećale "regionalnu saradnju"

Lider pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri i kandidat te partije za premijera Aljbin Kurti nalaze se u poseti Briselu, gde su se sreli sa predstavnicima Evropske komisije i Evropskog parlamenta i obećali jačanje "regionalne saradnje", prenose prištinski mediji.
Navodi se da su se prvog dana boravka Imeri i Kurti sastali sa hrvatskim evroposlanikom Toninom Piculom i predstavnicima visoke predstavnice za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spoljnu politiku i bezbednost EU Federike Mogerini.
"Tokom sastanaka vođeni su razgovori o formiranju nove vlade na Kosovu i potrebi promene političkog i upravnog kursa Kosova, ekonomskog razvoja koji rezultira zapošljavanjem, vladavine prava koje se bori protiv kriminala i korupcije, i socijalne politike čiji je cilj smanjenje neravnopravnosti", navedeno je u saopštenju Samoopredeljenja.
U njemu se tvrdi da su "predstavnici Evropske komisije i Evropskog parlamenta izjavili da će priznati demokratsku vladu koja ima većinu u parlamentu".
Samoopredeljenje je saopštilo da su njegovi predstavnici naveli da će "pojačati saradnju u smeru integracije u EU i regionalne saradnje na osnovu dobrosusedskih odnosa i reciprociteta".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kosovo: Put u EU vodi preko Hrvatske

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2017, 09:13

Lider "Samoopredeljenja" Visar Imeri i kandidat za premijera Aljbin Kurti nalaze se u poseti Briselu tokom koje su se sreli sa predstavnicima Evropske komisije i Evropskog parlamenta i obećali jačanje "regionalne saradnje", prenose prištinski mediji...Navodi se da su se prvog dana boravka Imeri...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.