Vlada usvojila uredbu o smanjenju marže na hranu

Izvor: S media, 30.Dec.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila uredbu o smanjenju marže na hranu

Vlada Srbije donela je večeras na telefonskoj sednici uredbu kojom se trgovačka marža za osnovne životne namirnice ograničava na 10 procenata, saznaje agencija Beta u Vladi Srbije.

Uredba koja na snagu stupa sutra, važiće šest meseci.

Trgovinska marža ograničava se za prodaju brašna tip 500, šećera, ulja, raznih vrsta mesa, osnovnih vrsta mleka i jogurta.

Petrović: Vlada će ograničiti maržu na hranu

U Srbiji najskuplja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << hrana u regionu

Jedemo duplo manje mesa od Evropljana!

Marže na osnovne životne namirnice u Srbiji iznose u proseku 23 odsto, dok u zemljama EU ne prelaze 10 odsto.

Stručnjaci su procenili da bi zbog snižavanja marži cene osnovnih životnih namirnica mogle opasti 10 do 15 procenata.

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović rekao je ranije agenciji Beta da će snižavanje marži podići tražnju i omogućiti da gradjani kupuju više, a da ćetrgovci na osnovu obima prometa više zaradjuivati.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije usvojila uredbu o smanjenju marže na hranu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Dec.2011

Vlada Srbije donela je uredbu kojom se trgovačka marža za osnovne životne namirnice ograničava na 10 procenata. Uredba će važiti šest meseci. Trgovinska marža ograničava se za prodaju brašna tip 500, šećera, ulja, raznih vrsta mesa, osnovnih vrsta mleka i jogurta. Marže na osnovne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

SMANJENA MARŽA NA HRANU

Izvor: Kurir, 30.Dec.2011

Trgovinska marža ograničava se za prodaju brašna tip 500, šećera, ulja, raznih vrsta mesa, osnovnih vrsta mleka i jogurta..BEOGRAD - Vlada Srbije donela je večeras na telefonskoj sednici uredbu kojom se trgovačka marža za osnovne životne namirnice ograničava na 10 procenata, saznaje agencija...

Nastavak na Kurir...

Vlada Srbije usvojila uredbu o smanjenju marže na hranu

Izvor: Capital.ba, 30.Dec.2011

BEOGRAD, Vlada Srbije donijela je večeras na telefonskoj sjednici uredbu kojom se trgovačka marža za osnovne životne namirnice ograničava na 10 odsto. Uredba koja na snagu stupa sutra, važiće šest ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.