Vlada u borbi protiv droge

Izvor: S media, 04.Nov.2010, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada u borbi protiv droge

Vlada Srbije podržala je kampanju protiv drogiranja "Ujedinjeni protiv droge".

Na današnjoj sednici Vlade Srbije, predsednik Vlade Mirko Cvetković i ministri nosili su bedž sa oznakom kampanje "Tvoje NE menja sve", saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

"Na ovaj način Vlada Srbije pružila je podršku kampanji čiji je cilj ujedinjenje celog društva u borbi protiv štetnosti uticaja i posledica zloupotrebe droga, ujedinjenje roditelja sa decom, ujedinjenje prijatelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << institucija, medija", navodi se u saopštenju.

Kampanja "Ujedinjeni protiv droga"

Ministarstvo zdravlja i Delegacija Evropske unije u Srbiji su pre četiri dana putem projekta INSADA pokrenuli preventivnu kampanju protiv zloupotrebe droga na nacionalnom nivou, pod sloganom "Ujedinjeni protiv droge" i pozvali institucije, udruženja, medije, gradjane, roditelje, decu, sve segmente društva da se u ovoj borbi ujedine.

Kampanja je pored dece, usmerena i ka roditeljima, sa porukom da otvorenije razgovaraju sa svojom decom o drogama i da im na taj način pomognu da se odupru pritisku svojih vršnjaka.

Alkohol opasniji od heroina i kokaina

Teško je oceniti zloupotrebu droga u Srbiji i njene zdravstvene, društvene i ekonomske posledice, iako je studija sprovedena medju mladima pokazala da je 15,1 odsto učenika prvog razreda srednje škole bar jednom koristilo psihoaktivne supstance, različite od duvana i alkohola.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.