Vlada traži saglasnost EU za državnu pomoć Železari

Izvor: Beta, 13.Jan.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada traži saglasnost EU za državnu pomoć Železari

BEOGRAD, 13. januara 2015. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zatražio je u utorak podršku EU za davanje saglasnosti na plan restrukturiranja "Železare Smederevo" i biznis plan američke kompanije "Esmark" da bi Srbija bila u mogućnosti da uputi državnu pomoć.

U saopštenju iz Vlade posle sastanka Vučića i šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta navodi se da je to prvi u nizu redovnih sastanaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ove godine.

Vučić i Devenport su se saglasili da je 2015, kada je reč o evropskim integracijama, važna godina za Srbiju.

Kako se navodi, Vučić je istakao da je pitanje očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana od ključnog značaja za Srbiju.

U saopštenju se dodaje da je Devenport izneo stavove Evropske unije o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o drugim pitanjima od regionalnog značaja.

U saopštenju se ne navodi da li je tema današnjeg sastanka bila i medijska situacija u Srbiji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić i Devenport bez reči o BIRN-u

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas podršku EU za davanje saglasnosti na plan restrukturiranja 'Železare Smederevo' i biznis plan američke kompanije 'Esmark' da bi Srbija bila u mogućnosti da uputi državnu pomoć...U saopštenju iz Vlade posle sastanka Vučića i šefa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.