Vlada da sara]uje sa Ombudsmanom

Izvor: Akter, 23.Apr.2015, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada da sara]uje sa Ombudsmanom

Važno je da Vladina tela sarađuju sa ombudsmanom, a neosnovane optužbe, pogotovo one bazirane na anonimnim izvorima, neprihvatljive su ko god da stoji iza njih, ocenjeno je za Blic u Delegaciji EU, koja prenosi stav koji je usaglašen sa Evropskom komisijom i kabinetom komesara Johanesa Hana.

U usaglašenom stavu o napadima na zaštitnika građana Sašu Jankovića navodi se da "nezavisne institucije i regulatorna tela, uključujući i ombudsmana, imaju suštinsku ulogu u osiguravanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da izvršna vlast snosi odgovornost u svakoj funkcionalnoj demokratiji", prenosi Blic.

U Briselu navode da će jačanje uloge nezavisnih regulatornih tela biti važan element implementacije Vladinog Akcionog plana iz poglavlja 23 u pregovima sa EU.

Ističe se da "sloboda izražavanja u medijima takođe podrazumeva i odgovorno izveštavanje" i da su neosnovane optužbe, pogotovo one bazirane na anonimnim izvorima,

neprihvatljive ko god da stoji iza njih.

Kako ocenjuju, "broj građana koji se obraća svom zaštitniku je sve veći".

Skoro 90 odsto njegovih preporuka iz 2014. su implementirane u pojedinačnim slučajevima, zaključuje se u stavu Delegacije EU, EK i kabineta komesara Hana.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.