Vlada: Datum pregovora u martu 2013.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2012, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Datum pregovora u martu 2013.

BEOGRAD -

Vlada Srbije očekuje da u martu sledeće godine dobije datum za početak pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji, piše Pres pozivajući se izvor u Vladi.

"Dosta vremena samo izgubili u izbornom procesu i sada je najvažnije da budemo efikasni u rešavanju zahteva iz Brisela i da pojačamo diplomatsku aktivnost", rekao je sagovornik lista iz vrha vlasti.

On dodaje da se uveliko radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na reformama poreskog sistema i pravosuđa što su, osim nastavka dijaloga Beograda i Prištine, glavni uslovi EU.

"Što se Kosova tiče, Beograd će poštovati potpisane sporazume, a pregovori sa Prištinom će uskoro biti nastavljeni", rekli su isti izvori.

Vlada planira da intenzivira diplomatsku aktivnost u zemljama EU.

"Posle Suzane Grubješić i Ivice Dačića, u Brisel će krajem meseca verovatno ići i Mlađan Dinkić", rekli su sagovornici beogradskog dnevnika.

Nove vlasti Srbije se na polju evrointegracija uzdaju u pomoć Nemačke, a odlazak prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića sledeće nedelje u Berlin mogao bi da bude od izuzetne važnosti.

"Vučić ima odlične veze u Nemačkoj. On će već početkom sledeće nedelje otići u Berlin, gde će razgovarati sa vicepremijerom, ali i sa glavnim savetnikom Angele Merkel", navode izvori lista Pres.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.