Visok nivo usluga socijalne zaštite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Visok nivo usluga socijalne zaštite"

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević ocenio je da je nivo usluga socijalne zaštite u Srbiji na znatno višem nivou u odnosu na većinu drugih zemalja regiona.

"U regionu je Slovenija ispred nas, u ravni smo sa Hrvatskom, možda čak i bolji u razvoju usluga na lokalnom nivou. Daleko smo ispred svih ostalih zemalja u regionu", kazao je Ivanišević gostujući u Dnevniku Radio televizije Vojvodine.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da da Srbiju do kraja godine očekuje otvaranje poglavlja 19 u pregovorima o pristupanju Evropskoj Uniji, a ubrzo i poglavlja dva.

"Kada se završe pregovori u vezi sa ta dva poglavlja, Srbija će primenjivati evropske standarde u ovom sektoru", istakao je.

Sutra u Novom Sadu počinje Sajam usluga socijalne zaštite, a Ivanišević kaže da je on organizovan da bi se građani bolje upoznali na koje sve usluge u ovoj sferi mogu da računaju.

"Mnogo je takvih usluga, mnogo ih je i na lokalnom nivou, upravo je Novi Sad poznat po tome", kazao je i dodao da će se takvi sajmovi organizovati i u drugim većim gradovima u zemlji.

Govoreći o migrantskoj krizi, Ivanišević kaže da će se ona u budućnosti razvijati u zavisnosti od toga da li će funkcionisati sporazum između EU i Turske.

"Ukoliko sporazum ostane na snazi neće biti većeg priliva migranata. Ni u suprotnom ne verujem da će se oni zadržavati u Srbiji jer to nije njihov cilj. Takođe, pretpostavka je da će se i ruta menjati, da neće više ići preko Srbije već preko BiH", istakao je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.