Verujem da će EU i ostale zemlje podržati Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verujem da će EU i ostale zemlje podržati Srbiju

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da veruje da će Evropska unija i sve ostale zemjlje podržati Srbiju te da ćemo uspeti da otvorimo poglavlja.

"Hrvatska je izrazila neke svoje rezerve. Mi treba da radimo ono što je do nas. Svakako da nećemo da molimo nikoga jer znamo koliko smo radili i koliko smo uspešni u tome. Verujem da će nas EU >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podržati i sve ostale zemlje i da ćemo uspeti da otvorimo poglavlja", rekla je Joksimović novinarima u Jagodini.

Ona je istakla da su pregovori kompleksna stvar objašnjavajući da su poglavlja vezana za određenu oblast koja treba da se reformiše.

Podsećajući da se u ovom slučaju radi o poglavljima 23 i 24 koja se tiču reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije, organizovanog kriminala, manjinskih prava, odnosno uopšte jedne vladavine prava, ona je ocenila da su to najvažnija poglavlja za jednu zemlju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.