Ventrel: Riker ne vrši pritisak na Srbiju, on konsultativno pomaže!

Izvor: Press, 12.Apr.2013, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ventrel: Riker ne vrši pritisak na Srbiju, on konsultativno pomaže!

Portparol Stejt departmenta Patrik Ventrel ponovio je danas žaljenje SAD što je Srbija odbila ponudjeni sporazum u Briselu, dodavši da EU nastavlja da radi na tome.   
On je, na pitanje dopisnika Tanjuga, da li su tačni navodi medija da su bivši zamenik državnog sekretara Filip Gordon, koji je sada Obamin savetnik za Bliski istok i Riker, u kontaktu sa Vladom Srbije i da vrše pritisak da se sporazum potpiše, samo rekao da Riker ''konsultativno pomaže''.    >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Vlada Srbije odlučila je da u utorak ne prihvati dogovor sa Prištinom ponudjen u Briselu i da zatraži nastavak dijaloga.   
Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton i drugi zapadni zvaničnici ocenili su da se Beograd, odbijanjem da potpiše ponudjene principe sporazuma sa Prištinom, udaljila od EU.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.