Velika Britanija spremna da plati 40 milijardi evra EU za Bregzit

Izvor: BKTV News, 06.Avg.2017, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija spremna da plati 40 milijardi evra EU za Bregzit

Velika Britanija je spremna da plati do 40 milijardi evra Evropskoj uniji kako bi namirila takozvane troškove razvoda tokom Bregzita, saznaje "Sandej telegraf".

Britanski list naglašava da je ovo prvi put da se pominje precizna suma koju London predlaže. "Sandej telegraf" se poziva na visoke zvaničnike (ministarstava britanske vlade) u Vajtholu koji su zaključili da je takva ponuda jedini način da se izađe iz aktuelnog zastoja u pregovorima Britanije i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << EU, nastalog nakon održane dve runde sastanaka u Briselu.

Međutim, list navodi da su britanske vlasti spremne da plate sumu od 40 milijardi evra samo ako EU pristane da pregovara o finansijskom namirenju kao delu sporazuma o budućim odnosima, uključujući trgovinski sporazum.

"Sandej telegraf" navodi da su tri odvojena izvora koja imaju u Vajtholu i britanskoj vladi, a koji su upoznati sa pregovaračkom strategijom Londona, potvrdila sumu od 40 milijardi evra, istovremeno odbacivši ranije navode da ce premijerka Tereza Mej pristati na isplatu troškova u visini od 55 milijardi.

Oni su naveli da je ta suma "suviše velika".

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREGOVORI Velika Britanija spremna da plati 40 MILIJARDI EVRA za BREGZIT, EU traži još

Izvor: Blic, 06.Avg.2017

Velika Britanija je spremna da plati do 40 milijardi evra u sklopu dogovora za izlazak iz EU, pišu lokalni mediji pozivajući se na neimenovane izvore iz zvaničnog Londona...Britanski dnevnik "Dejli telegraf" piše da je London spreman da plati navedenu sumu kao deo šireg dogovora koji obuhvata i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.