Vejvoda: Srbija bliže EU, veće šanse za početak pregovora

Izvor: Politika, 23.Feb.2013, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vejvoda: Srbija bliže EU, veće šanse za početak pregovora

BEOGRAD – Potpredsednik Nemačkog Maršalovog fonda Ivan Vejvoda ocenio je danas da Srbija ima „veće šanse da dobije nego da ne dobije početak pregovora o prijemu” u Evropsku uniju (EU).

„Svakako smo bliže EU. Ne treba da zaboravimo da je to proces koji traje dosta dugo. Svi učesnici u tom procesu su se penjali na sledeću stepenicu, tako da je ova vlada mogla da preuzme štafetnu palicu i da taj proces >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vodi dalje”, rekao je za agenciju Beta Vejvoda, koji je učestvovao na konferenciji za novinare povodom prvog seminara Regionalne akademije za demokratiju (RAD).

Vejvoda, koji je i dekan RAD-a, ocenio je da dinamika integracije jako važna za stabilnost u regionu, da se „učvrste temelji mira i stabilnosti”.

„Veće su šanše da se dobije nego da se ne dobije početak tih pregovora za ulazak” u EU, ocenio je Vojvoda.

Činjenica da su se premijeri iz Beograda i Prištine, Ivica Dačić i Hašim Tači, našli toliko puta, pa i predsednik i predsednica Srbije i Kosova, Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga, govori o tome da postoji dinamika koja je donekle ubrzana, naveo je Vejvoda.

Ta dinamika vezana je i za dobijanje datuma pregovora Srbije i EU, što je, kako je rekao, ključno u ovoj fazi.

On je rekao i da poseta potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića Berlinu govori tome u prilog, i istakao da je Nemačka, iako nije jedina, „bitna zemlja za te odluke”.

Beta

objavljeno: 23.02.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Srbija bliže EU, veće šanse za početak pregovora

Izvor: Beta, 23.Feb.2013

BEOGRAD, 23. februara 2013. (Beta) - Potpredsednik Nemačkog Maršalovog fonda Ivan Vejvoda ocenio je u subotu da Srbija ima "veće šanse da dobije nego da ne dobije početak pregovora o prijemu" u Evropsku uniju .

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.