Vatikan: Budućnost Srbije u EU

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan: Budućnost Srbije u EU

Predstavnik Vatikana u Srbiji Orlando Antonini izjavio je danas u Novom Sadu da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji

Antonini, predstavnik Vatikana, sastao se danas sa predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem.

Antonini je istakao da Rimokatolička crkva "snažno" podržava i radi na očuvanju kulturnih identiteta naroda i nacionalnih zajednica.

Apostolski nuncij je ocenio i da je Vojvodina "divan primer" kako različite >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zajednice mogu ne samo da žive zajedno, već i da se medjusobno uvažavaju, imajući kao cilj zajedničko dobro.

Rompej: Predstoje važne odluke za Zapadni Balkan

UNESKO skandal: Falsifikovanje srpske istorije

Josipović: Ulaskom Hrvatske u EU imaćete prijatelja (VIDEO)

Podsetivši na reči Pape Benedikta XVI da Evropa "diše sa dva plućna krila - zapadnim, utemeljenim na latinskoj, i istočnim, utemeljenim na religiji i kulturi vizantijskog porekla", Antonini je rekao da su Srbija i Vojvodina "pravi primer za to kako ta dva plućna krila zajednički dobro dišu".

Šandor Egereši je prilikom prve zvanične posete Skupštini Vojvodine nadbiskupa Antoninija, izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom i medjusobnim uvažavanjem Skupštine Vojvodine i istorijskih crkava u pokrajini.

"Ponosan sam na to što su i u teškim momentima bliske istorije nacionalne i verske zajednice u Vojvodini nalazile zajednički jezik i medjusobno se uvažavale", kazao je Egereši.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.